Халкидики - Касандра

Летовање Грчка

Летовање Грчка 2019

Халкидики - Касандра

На полуострву Касандра, једном од кракова Халкидикија, наћи ћете много живописних призора и велику понуду апартмана и хотела по веома популарним ценама. Ми ћемо Вам помоћи да резервишете јефтино летовање на Халкидикију по фирст минуте и ласт минуте ценама. Зелени рај Халкидикија – Касандра се налази у близини многих археолошких локалитета, одатле можете да одете на излет до Свете Горе, видите пећину Петралона, најстарији мозаик у Грчкој на ископинама античком града Стагира, града у коме је рођен чувени филозоф Аристотел.

Наши смештајни капацитети лоцирани су на Касандри, најсевернијем крају Халкдикија, који је уједно и најпопуларнији. Блага медитеранска клима, живописни заливи, дуге плаже, бројне таверне, кафићи и дискотеке чине га идеалним местом за одмор.

Плаже Касандре су познате како међу нашим туристима, тако и у свету. Већина њих је поносни носилац Плаве заставице. Главни град полуострва је Касандрија, једно од најстаријих места на Халкидикију које датира још из 16. века. Када је реч о туристичким местима, она се на Касандри нижу један за другим почевши од Неа Фокее, Афитоса, Калитее, Криопигија, преко Полихрона, Ханиотија и Пефкохорија до Неа Скиони, Посидија и Фурке. Све је одлично повезано саобраћајницама, тако да вам препоручујемо да се упустите у авантуру, спојите упознавање историје овог подручја путем музеја, археолошких налазишта, већ поменуте пећине са купањем на најлепшим плажама кристално блиставог Егеја…

Иди на врх