Зимовање

Скијање Француска Ла Норма

Долина Мориен (Maurienne) је једна од најдужих ледничких долина, у Француским Алпима, дугачка скоро 130 км. Њен највиши крај се налази испод превоја Изеран (Iseran) 2.770 м/нв, а најнижи недалеко од града Шамберија (Chambery). Нижом половином долине иде и аутопут, који проласком кроз тунел Фрејис (Frejus) повезује Италију и Француску, тако да је ово прва скијашка регија на коју наилазимо по уласку у Француску. Од неколико зимских центара посебно издвајамо  Ла Норму (La Norma), Валфрежис (Valfrejus) и Вал Сени (Val Cenis), који својим квалитетима и приступачним ценама свакако завређују пажњу. Термињон (Termignon) је од 2008. године повезан жичарама са ски простором Вал Сени-а, тако да сада Вал Сени Вануаз има 125 км уређених стаза и висинску разлику од 1.500 метара. Овоме треба додати да уз малу доплату можете стићи жичатом до чувеног Вал Торенса (Val Thorens) и провести дан у Три долине.

Ту је, наравно, и Орел, одакле се кабинском жичаром брзо стиже до ски простора Вал Торенса.

У нашој понуди су и ски центри Валуар (Valloire) и Валмение (Valmeinier), који припарају ски простору Галибје-Табор (Galibier-Thabor) и имају око 150 км уређених стаза, са висинском разликом од 1200 метара. Недалеко је и скуп ски центара Ле Сибел (Les Sybelles), који укупно има 310 км уређениг стаза и висинску разлику од 1500 метара.

ЛА НОРМА

Надморска висина: 1350 м

Ски стазе:  65 км 1350 – 2750 м/нв

Приступ: Београд-Милано-Торино-тунел Фрежис-Модан-Ла Норма, око 1250 км

Налази се непосредно уз италијанску границу и одмах по изласку из тунела Фрежис (Frejus). Овај ски центар је познат по разноврсним ски стазама, како за почетнике, тако и за одличне скијаше. Цело насеље је пешачка зона и самим тим представља прави ″Рај″ за породице. Смештај је у апартманима.

Скијашки простор се простире на око 700ха са 65 км уређених стаза.

Све стазе до 2.000 м/нв покривене су снежним топовима, тако да довољно снега за скијање има током читаве сезоне. Ла Норма је због тога један од центара који најраније отварају своја врата скијашима. Ски сезона овде траје од првих мразева, па до краја априла. До- датна Дневна и вечерња анимација чине ово место још пријатнијим и живописнијим.

За све који у Ла Норму долазе аутомобилом, на располагању је бесплатни покривени паркинг у центру насеља.

Препоручујемо га породицама са децом, а нарочито због одличног односа квалитет/цена.

Напомена: Сви описи и фотографије су информативног карактера и не могу бити саставни део уговора о путовању.

Скипас Haute Maurienne Vanoise важи у пет скијалишта долине Моријен:

Val Cenis Vanoise, La Norma, Valfrejus, Aussois и Boneval sur Arc.

La Norma:                            27 ски стаза, укупне дужине 65 км    

Висинска разлика 1350-2750 м/нв

Valfrejus:                             23 ски стазе, укупне дужине 65 км   

Висинска разлика 1350-2740 м/нв

Aussous:                             21 ски стаза, укупне дужине 55 км   

Висинска разлика 1500-2750 м/нв

Val Cenis Vanoise:            57 ски стаза, укупне дужине 125 км 

Висинска разлика 1400-2800 м/нв

Boneval sur Arc:                               19 ски стаза, укупне дужине 25 км   

Висинска разлика 1850-3000 м/нв

 

Укупно 335 км стаза,

Време путованја између скијалишта 30-45 мин.

Скипас без фотографије,

Бесплатан shuttle bus  између скијалишта према фиксном реду вожнје из сваког скијалишта посебно.

Резиденција LES BALCONS DE LA VANOISE

Изграђена у типичном стилу ове регије, налази се на улазу у насеље, недалеко од продавница и око 200 метара од најближе жичате. Скијама се у повратку може стићи до близу резиденције.
Апартмани су структуре од студија за 4 особе, до 4-просторних апартмана за 10 особа.
Сви су комплетно опремљени за предвиђени број особа и имају: кухињу са електричним шпоретом, микроталасну или електричну пећницу ,фрижидер, машину за судове у тро и четворопросторним апартманима, купатила са кадом или тушем и WC-ом, ТВ (плаћа се) и балкон или терасу.
На располагању гостима је сервис за прање рубља (плаћа се), интернет на рецепцији (плаћа се) и јавни покривени паркинг недалеко од резиденције – бесплатно.

Студио са нишом за 4 особе ( око 22 м2 )
Дневни боравак са троседом на развлачење (2 особе), или два одвојена лежаја + ниша са креветима на спрат (најчешће у улазном делу). Опремљена кухиња: електрични шпорет, фрижидер, електрична пећница (u Chalets) или микроталасна пећница (u Balcons). Купатило са кадом и WC-ом (u Balcons) или туш кабина и WC (u Chalets) и балкон или тераса.

Апартман 2П4, двопросторни за 4 особе (око 30 м2). Дневни боравак са троседом на развлачење (2 особе), или два одвојена лежаја, спаваћа соба са два кревета, опремљена кухиња: електрични шпорет, фрижидер, електрична пећница (u Chalets) или микроталасна пећница (u Balcons). Купатило са WC-ом и балкон или тераса.

Апартман 3П6, тропросторни за 6 особа (око 43 м2), неки су на два нивоа. Дневни боравак са троседом на развлачење (2 особе), или два одвојена лежаја, једна спаваћа соба са два стандардна кревета или креветима на спрат и друга соба француским креветом, опремљена кухиња: електрични шпорет, фрижидер, машина за судове, електрична пећница (u Chalets) или микроталасна пећница (u Balcons). купатило са кадом, туш кабина и одвојени WC и балкон или тераса

Резиденције SOGENOR

Налазе се у више резиденција у свим деловима насеља. Структуре су од студија за две особе, до вишекреветних апартмана и малих шалеа. Сви су комплетно опремљени за предвиђени број особа и врло укусно намештени и функционални.

Тип Б: студио 3-4 особе око 23 м2

Тип ЦД: апартман 2п / 4 особе око 25-30 м2

Тип Ф: апартман 3п / 6-8 особа око 47 м2

1/2 Chalet: тропросторни дуплеџкс у шалеу 4-6 особа око 50 м2

1. дан: долазак у смештај после 14:00. Услуга према програму. Ноћење.

2. дан – последњи дан:  Слободни дани за скијање и индивидуалне активности. Услуга према програму. Ноћење.

Последњи дан боравка:  напуштање смештаја до 10:00.  За путнике на аутобуском превозу, полазак за Србију. Крај програма.

* Превоз до дестнације (могућност аутобуског превоза према већ постављеним терминима и ценама за дестинацију);

* Смештај у апартманској резиденцији по избору,  на бази изабране услуге,

* 6-дневни ски пас Еспас От Мориен Вануаз (Espace Haute Maurienne Vanoise) oko 300km uređenih staza.

*Трошкове организације путовања.

* Путно здравствено осигуранје са уклјученим ски ризиком (око 1,50€ дневно по особи),

* Боравишну таксу, 1,00€ двенво по особи,

* Најам постелјине и пешкира (у колико не понесете своје),

* Индивидуалне трошкове и услуге које нису предвиђене програмом;

* Плаћање се врши у динарској противвредности по средњем курсу НБС на дан уплате;

* Готовински, уплатом аконтације у износу од 40 % укупне цене аранжмана приликом резервације, остатак 20 дана пред пут;

* Преко рачуна, уз профактуру издату од стране агенције;

* Чековима грађана уплатом аконтације у износу од 40 % укупне цене аранжмана приликом резервације, остатак на рате до 20 дана пред пут,

* Цена је гарантована само за уплату целокупног износа аранжмана. Гарантован је само износ аконтације, а остатак је подложан промени, услед евентуалних промена на монетарном тржишту.

Агенција задржава право да пропише другачије услове плаћања за поједине промотивне понуде, као и за запослене у фирмама са којима агенција закључи посебан уговор.

* Свака промена програма путовања од стране самог путника у току путовања, а уз сагласност представника агенције не представља измену уговореног програма;
*Организатор путовања задржава право измене програма путовања (редослед појединих садржаја у програму у зависности од објективних околности);

* Организатор има право да 5 дана пред пут откаже путовање услед пребукираности хотела или понуди алтернативни смештај у другом објекту исте категорије и цене;
*Организатор не сноси одговорност за евентуално другачије усмене информације о програму путовања, добијених од стране радника агенције као и радника субагената (посредника у продаји аранжмана), које нису у складу са елементима закључених Уговора о путовању. Описи и фотографије апартмана су информативног карактера и не могу бити саставни део Уговора о путовању;
*У случају промена на монетарном тржишту , као и код промена у ценама превоза агенција задржава право да коригује цене аранжмана;

* Минималан број путника за релализацију је 40 пуноплативих путника. За индивидуалне аранжмане, минимум није потребан;

*СВИМ СТРАНКАМА, БЕЗ ОБЗИРА КАКО И КАДА СУ УПЛАТИЛЕ КОМПЛЕТАН ИЗНОС АРАНЖМАНА, ВОУЧЕР тј. ДОКУМЕНТ О УСЛУГАМА ЗА УГОВОРЕНО ПУТОВАЊЕ, БИЋЕ ИЗДАТ 7 ДАНА ПРЕ ДАТУМА ПОЧЕТКА КОРИШЋЕЊА АРАНЖМАНА.

Уз овај програм се примењују општи услови путовања Организатора, агенције 4 SE MASTER HOLIDAYS, лиценца бр ОТП 17/2019, од 01.04.2019.


ДаНе

Иди на врх