Zimovanje

Skijanje Francuska La Norma

Dolina Morien (Maurienne) je jedna od najdužih ledničkih dolina, u Francuskim Alpima, dugačka skoro 130 km. Njen najviši kraj se nalazi ispod prevoja Izeran (Iseran) 2.770 m/nv, a najniži nedaleko od grada Šamberija (Chambery). Nižom polovinom doline ide i autoput, koji prolaskom kroz tunel Frejis (Frejus) povezuje Italiju i Francusku, tako da je ovo prva skijaška regija na koju nailazimo po ulasku u Francusku. Od nekoliko zimskih centara posebno izdvajamo  La Normu (La Norma), Valfrežis (Valfrejus) i Val Seni (Val Cenis), koji svojim kvalitetima i pristupačnim cenama svakako zavređuju pažnju. Terminjon (Termignon) je od 2008. godine povezan žičarama sa ski prostorom Val Seni-a, tako da sada Val Seni Vanuaz ima 125 km uređenih staza i visinsku razliku od 1.500 metara. Ovome treba dodati da uz malu doplatu možete stići žičatom do čuvenog Val Torensa (Val Thorens) i provesti dan u Tri doline.

Tu je, naravno, i Orel, odakle se kabinskom žičarom brzo stiže do ski prostora Val Torensa.

U našoj ponudi su i ski centri Valuar (Valloire) i Valmenie (Valmeinier), koji priparaju ski prostoru Galibje-Tabor (Galibier-Thabor) i imaju oko 150 km uređenih staza, sa visinskom razlikom od 1200 metara. Nedaleko je i skup ski centara Le Sibel (Les Sybelles), koji ukupno ima 310 km uređenig staza i visinsku razliku od 1500 metara.

LA NORMA

Nadmorska visina: 1350 m

Ski staze:  65 km 1350 – 2750 m/nv

Pristup: Beograd-Milano-Torino-tunel Frežis-Modan-La Norma, oko 1250 km

Nalazi se neposredno uz italijansku granicu i odmah po izlasku iz tunela Frežis (Frejus). Ovaj ski centar je poznat po raznovrsnim ski stazama, kako za početnike, tako i za odlične skijaše. Celo naselje je pešačka zona i samim tim predstavlja pravi ″Raj″ za porodice. Smeštaj je u apartmanima.

Skijaški prostor se prostire na oko 700ha sa 65 km uređenih staza.

Sve staze do 2.000 m/nv pokrivene su snežnim topovima, tako da dovoljno snega za skijanje ima tokom čitave sezone. La Norma je zbog toga jedan od centara koji najranije otvaraju svoja vrata skijašima. Ski sezona ovde traje od prvih mrazeva, pa do kraja aprila. Do- datna Dnevna i večernja animacija čine ovo mesto još prijatnijim i živopisnijim.

Za sve koji u La Normu dolaze automobilom, na raspolaganju je besplatni pokriveni parking u centru naselja.

Preporučujemo ga porodicama sa decom, a naročito zbog odličnog odnosa kvalitet/cena.

Napomena: Svi opisi i fotografije su informativnog karaktera i ne mogu biti sastavni deo ugovora o putovanju.

Skipas Haute Maurienne Vanoise važi u pet skijališta doline Morijen:

Val Cenis Vanoise, La Norma, Valfrejus, Aussois i Boneval sur Arc.

La Norma: 27 ski staza, ukupne dužine 65 km

Visinska razlika 1350-2750 m/nv

Valfrejus: 23 ski staze, ukupne dužine 65 km

Visinska razlika 1350-2740 m/nv

Aussous: 21 ski staza, ukupne dužine 55 km

Visinska razlika 1500-2750 m/nv

Val Cenis Vanoise: 57 ski staza, ukupne dužine 125 km

Visinska razlika 1400-2800 m/nv

Boneval sur Arc: 19 ski staza, ukupne dužine 25 km

Visinska razlika 1850-3000 m/nv

Ukupno 335 km staza,

Vreme putovanja između skijališta 30-45 min.

Skipas bez fotografije,

Besplatan shuttle bus  između skijališta prema fiksnom redu vožnje iz svakog skijališta posebno.

Rezidencija LES BALCONS DE LA VANOISE

Izgrađena u tipičnom stilu ove regije, nalazi se na ulazu u naselje, nedaleko od prodavnica i oko 200 metara od najbliže žičate. Skijama se u povratku može stići do blizu rezidencije.
Apartmani su strukture od studija za 4 osobe, do 4-prostornih apartmana za 10 osoba.
Svi su kompletno opremljeni za predviđeni broj osoba i imaju: kuhinju sa električnim šporetom, mikrotalasnu ili električnu pećnicu ,frižider, mašinu za sudove u tro i četvoroprostornim apartmanima, kupatila sa kadom ili tušem i WC-om, TV (plaća se) i balkon ili terasu.
Na raspolaganju gostima je servis za pranje rublja (plaća se), internet na recepciji (plaća se) i javni pokriveni parking nedaleko od rezidencije – besplatno.

Studio sa nišom za 4 osobe ( oko 22 m2 )
Dnevni boravak sa trosedom na razvlačenje (2 osobe), ili dva odvojena ležaja + niša sa krevetima na sprat (najčešće u ulaznom delu). Opremljena kuhinja: električni šporet, frižider, električna pećnica (u Chalets) ili mikrotalasna pećnica (u Balcons). Kupatilo sa kadom i WC-om (u Balcons) ili tuš kabina i WC (u Chalets) i balkon ili terasa.

Apartman 2P4, dvoprostorni za 4 osobe (oko 30 m2). Dnevni boravak sa trosedom na razvlačenje (2 osobe), ili dva odvojena ležaja, spavaća soba sa dva kreveta, opremljena kuhinja: električni šporet, frižider, električna pećnica (u Chalets) ili mikrotalasna pećnica (u Balcons). Kupatilo sa WC-om i balkon ili terasa.

Apartman 3P6, troprostorni za 6 osoba (oko 43 m2), neki su na dva nivoa. Dnevni boravak sa trosedom na razvlačenje (2 osobe), ili dva odvojena ležaja, jedna spavaća soba sa dva standardna kreveta ili krevetima na sprat i druga soba francuskim krevetom, opremljena kuhinja: električni šporet, frižider, mašina za sudove, električna pećnica (u Chalets) ili mikrotalasna pećnica (u Balcons). kupatilo sa kadom, tuš kabina i odvojeni WC i balkon ili terasa

Rezidencije SOGENOR

Nalaze se u više rezidencija u svim delovima naselja. Strukture su od studija za dve osobe, do višekrevetnih apartmana i malih šalea. Svi su kompletno opremljeni za predviđeni broj osoba i vrlo ukusno namešteni i funkcionalni.

Tip B: studio 3-4 osobe oko 23 m2

Tip CD: apartman 2p / 4 osobe oko 25-30 m2

Tip F: apartman 3p / 6-8 osoba oko 47 m2

1/2 Chalet: troprostorni dupledžks u šaleu 4-6 osoba oko 50 m2

1. dan: dolazak u smeštaj posle 14:00. Usluga prema programu. Noćenje.

2. dan – poslednji dan:  Slobodni dani za skijanje i individualne aktivnosti. Usluga prema programu. Noćenje.

Poslednji dan boravka:  napuštanje smeštaja do 10:00.  Za putnike na autobuskom prevozu, polazak za Srbiju. Kraj programa.

* Prevoz do destnacije (mogućnost autobuskog prevoza prema već postavljenim terminima i cenama za destinaciju);

* Smeštaj u apartmanskoj rezidenciji po izboru,  na bazi izabrane usluge,

* 6-dnevni ski pas Espas Ot Morien Vanuaz (Espace Haute Maurienne Vanoise) oko 300km uređenih staza.

*Troškove organizacije putovanja.

* Putno zdravstveno osiguranje sa uključenim ski rizikom (oko 1,50€ dnevno po osobi),

* Boravišnu taksu, 1,00€ dvenvo po osobi,

* Najam posteljine i peškira (u koliko ne ponesete svoje),

* Individualne troškove i usluge koje nisu predviđene programom;

* Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate;

* Gotovinski, uplatom akontacije u iznosu od 40 % ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pred put;

* Preko računa, uz profakturu izdatu od strane agencije;

* Čekovima građana uplatom akontacije u iznosu od 40 % ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, ostatak na rate do 20 dana pred put,

* Cena je garantovana samo za uplatu celokupnog iznosa aranžmana. Garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni, usled eventualnih promena na monetarnom tržištu.

Agencija zadržava pravo da propiše drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima agencija zaključi poseban ugovor.

* Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencije ne predstavlja izmenu ugovorenog programa;
*Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti);

* Organizator ima pravo da 5 dana pred put otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene;
*Organizator ne snosi odgovornost za eventualno drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika subagenata (posrednika u prodaji aranžmana), koje nisu u skladu sa elementima zaključenih Ugovora o putovanju. Opisi i fotografije apartmana su informativnog karaktera i ne mogu biti sastavni deo Ugovora o putovanju;
*U slučaju promena na monetarnom tržištu , kao i kod promena u cenama prevoza agencija zadržava pravo da koriguje cene aranžmana;

* Minimalan broj putnika za relalizaciju je 40 punoplativih putnika. Za individualne aranžmane, minimum nije potreban;

*SVIM STRANKAMA, BEZ OBZIRA KAKO I KADA SU UPLATILE KOMPLETAN IZNOS ARANŽMANA, VOUČER tj. DOKUMENT O USLUGAMA ZA UGOVORENO PUTOVANJE, BIĆE IZDAT 7 DANA PRE DATUMA POČETKA KORIŠĆENJA ARANŽMANA.

Uz ovaj program se primenjuju opšti uslovi putovanja Organizatora, agencije 4 SE MASTER HOLIDAYS, licenca br OTP 17/2019, od 01.04.2019.


DaNe

TOP