Регија Шарант

Крстарење рекама Француске

Регија Шарант

Шарант је предео у југозападној Француској, у Поату Шарант регији, названа по реци Цхаренте, најважнијој реци у пределулу, а такође река на којој су два највећа града настала- Ангулем и Коњак.

Ова регија била је кроз историју веома позната по производњи коњака и соли, а касније је постала и једна од главних бродских рута на којима се превози све из индустрије папира и жељезних добара. Познато пиће у свету, једно од најексклузивнијих, настало је у граду Коњаку, који се свакако налази на Вашој рути путовања. Коњак се производи по специфичним условима. Бренди мора бити два пута дестилован у бакреним котловима, а затим остављен у храстовим бурадима из Лимоусина или Тронка-најмање 2 године. Коњак сазрева на исти начин као вина или виски.

Шарант

Између Лоире и Гаронне, река Цхаренте тече успорено кроз Ангулем и винограде Коњака до Атлантског океана. Ова регија је позната по својим врхунским коњак и Пинеау алкохолним пићима. Посетите дестилерије и покушајте открити тајну тих незаборавних ракија. Бујне долине су обложене ренесансним замцима и романичким црквама.. Дивите се погледу…


ДаНе

TOP