Регија Канал Миди

Крстарење рекама Француске

Регија Канал Миди, Јужна Француска

Canal du Midi или „Канал два мора“ је канал у јужној Француској дугачак 360 км. Канал иде од града Тулуза до медитеранске луке Сете која је основана да служи као источни крај канала. Од Тулуза се спаја  са реком Гароном и тако чини Canal des Deux Mers чиме се спаја Атлантик са Средоземним морем.

Чини га око 328 објеката (преводнице, аквадукти, мостови, тунели и сл.) и један је од најзначајнијих подвига грађевинарства модерног доба. Изграђен је између 1667. и 1694. год.  и утро је пут за индустријску револуцију јужне Француске. Начин на коју је његов творац, Pierre-Paul Riquet, предузео у дизајну и начину на који су се грађевине стопиле с околином учинио је ово техничко достигнуће уметничким делом. Због тога је 1996. год. уписан на UNESCO-в попис места светске баштине у Европи.

Canal du Midi- путевима сунца.

Уживајте у крстарењу обасјани сунцем и откријте ,,Канал два мора’’.Од Агда, познатог малог рибарског места, или Хомпса, окруженог виноградима Минервуа, канал лењо вијуга кроз романтични пејзаж, испуњен хиљадама медитеранских мириса. Ваше путовање биће право уживање под сунцем које се пробија кроз крошње дрвећа и светлуцаве тонове цвећа, уз звуке цврчака, симбола јужне Француске. Уживаћете са породицом или пријатељима, и уживати  заустављајући се поред  историјских и гастрономских локалитета.

Камарг- ни на земљи ни на води.

Камарг је дивна дестинација где можете имати миран и опуштајући одмор. Бити на броду, и пролазити овим пределима, најбољи је избор. Лако можете доћи пешице до плаже, или бициклом до Средоземног мора на паузу, али такође и да откријете дивљу страну Камарга. То је мочварно земљиште, са великим пространством природних паркова и невероватним резерватом дивљих птица. Можете из близине да гледате розе фламингосе, црне бикове,  дивље коње0 и преко 350 врста дивљих птица. Будите спремни на авантуру и  искуство у приморском крстарењу на језеру Тај. Многе медитеранске луке као што су Марсеј, Бозиге и Мез, сачекаће Вас и угостити на њима својствен начин. Ег-Морт, средњовековни град, чија историја се везује за велике краљеве Француске, опасан је 1640 метара дугим бедемом. Овај локалитет, као и град Безие, не пропустите на Вашем путовању.


ДаНе

TOP