Зимовање

Скијање Француска Valfrejus

Valfrejus је врло симпатично и динамично скијалиште, које се налази непосредно уз италијанско – француску границу, прво скијлиште на које се наилази по изласку из тунела Frejus.
Одлична локација гарантује добро скијање од децембра до априла, а 65 км стаза за алпско скијање се беспрекорно одржава током читаве зимске сезоне.
Највећи број апартманских резиденција је саграђен у последњих десетак година и већина се налази у непоредној близини стаза и/или жичара.
Неколико самопослуга се налази у самом месту, а за веће набавке је потребно да сићи у оближњи Modane.

Овај ски центар је посебно погодан за породице, као и за све оне којима је важна добра атмосфера, аутентични пејзаж, срдачни домаћини, и није им стало до звучних имена алпских скијалишта.

Од 2009. године у Valfrejus је уложено изузетних 20 милиона евра, како би своју 30. годишњицу дочекали потпуно реновирани. Уређено је велико подручје за почетнике и децу. Направљене су нове стазе Modanais,  Dolce Vita и Argentiere, коју су опремили за ноћно скијање и санкање.
Већи део скијалишта покривен је Wi-fi сигналом (уз доплату).

Само место је веома лепо уклопљено у околину и направљено баш по мери за одмор. У току дана деца могу да се забаве у дечјем парку, а увече у мини дискотеци или биоскопу.
У месту се налази још и адреналински парк, зип-лајн на скијалишту, боб парк, као и Darjeeling Club са сауном, ђакузијем и понудом различитих врста масажа.

Свему томе треба додати и веома повољне цене смештаја и ски паса, као и то да су од 2018. године у цену ски паса укључена још четири ски центра у долини Maurienne (La Norma, Aussois, Val Cenis и Boneval) са укупно 300 км уређених стаза, до којих је обезбеђен бесплатан аутобуски превоз.

Скипас Haute Maurienne Vanoise важи у пет скијалишта долине Моријен:

Val Cenis Vanoise, La Norma, Valfrejus, Aussois и Boneval sur Arc.

La Norma:                 27 ски стаза, укупне дужине 65 км    Висинска разлика 1350-2750 м/нв

Valfrejus:                  23 ски стазе, укупне дужине 65 км   Висинска разлика 1350-2740 м/нв

Aussous:                   21 ски стаза, укупне дужине 55 км   Висинска разлика 1500-2750 м/нв

Val Cenis Vanoise:  57 ски стаза, укупне дужине 125 км  Висинска разлика 1400-2800 м/нв

Boneval sur Arc:      19 ски стаза, укупне дужине 25 км   Висинска разлика 1850-3000 м/нв

Укупно 335 км стаза.  Време путованја између скијалишта 30-45 мин.  Скипас без фотографије,

Бесплатан shuttle bus  између скијалишта према фиксном реду вожнје из сваког скијалишта посебно.

Једна од најинтересантнијих стаза је плава бр. 16 (Le Jeu), дуга 13 км, која води од бивших бункера н превоју Pas du Roc  на 2323 м/нв, до подножја у само место.  Већи део скијалишта се налази изнад 2000 метара и оријентисан је ка северу, што је свакако гаранција добрих скијашких услова током читаве сезоне.

Љубитељима Freeride је на располагању велики простор за скијанње по дубоком снегу.

Висинска разлика од 1200 метара, различите категорија стаза, где су неке плаве стазе прилично црвене и добар односброја кревета и капацитета стаза, гарантује да неће бити гужве на стазама и жичарама.

Резиденција LES CHALETS D’ARRONDAZ

Налази се у централном делу насеља, недалеко од продавница, око 30 метара од стазе и око 100 метара од најближе жичаре. Састоји се од више одвојених зграда, које су све типски опремлљене.

Апартмани у нашој понуди су структуре: 2-просторни апартман за 6 особа и 3-просторни апартман за 8 особа.
Сви су комплетно опремљени за предвиђени број особа и имају: кухињу са електричним шпоретом, микроталасну или електричну пећницу,фрижидер, машину за судове, купатила са кадом или тушем и
WC-ом, ТВ (плаћа се) и балкон или терасу.

Апартман 2П6, тропросторни за 6 особа (око 36 м2)  Дневни боравак са троседом на развлачење (2 особе), или два одвојена лежаја, једна ниша са креветима на спрат и једна соба са француским креветом, опремљена kухиња: електрични шпорет, фрижидер, машина за судове, електрична или микроталасна пећница, купатило са кадом, туш кабина и одвојени WC и балкон или тераса.

Апартман 3П8, тропросторни за 8 особа (око 45-50 м2)  Дневни боравак са троседом на развлачење (2 особе), или два одвојена лежаја, једна соба са француским креветом или два стандардна кревета, једна соба или ниша са два стандардна кревета или креветима на спрат 

и једна ниша са креветима на спрат, опремљена кухиња: електрични шпорет, фрижидер, машина за судове, електрична или микроталасна пећница, купатило са кадом, туш кабина и одвојени WC и балкон или тераса


ДаНе

Иди на врх