Zimovanje

Skijanje Francuska Valfrejus

Valfrejus je vrlo simpatično i dinamično skijalište, koje se nalazi neposredno uz italijansko – francusku granicu, prvo skijlište na koje se nailazi po izlasku iz tunela Frejus.
Odlična lokacija garantuje dobro skijanje od decembra do aprila, a 65 km staza za alpsko skijanje se besprekorno održava tokom čitave zimske sezone.
Najveći broj apartmanskih rezidencija je sagrađen u poslednjih desetak godina i većina se nalazi u neporednoj blizini staza i/ili žičara.
Nekoliko samoposluga se nalazi u samom mestu, a za veće nabavke je potrebno da sići u obližnji Modane.

Ovaj ski centar je posebno pogodan za porodice, kao i za sve one kojima je važna dobra atmosfera, autentični pejzaž, srdačni domaćini, i nije im stalo do zvučnih imena alpskih skijališta.

Od 2009. godine u Valfrejus je uloženo izuzetnih 20 miliona evra, kako bi svoju 30. godišnjicu dočekali potpuno renovirani. Uređeno je veliko područje za početnike i decu. Napravljene su nove staze Modanais,  Dolce Vita i Argentiere, koju su opremili za noćno skijanje i sankanje.
Veći deo skijališta pokriven je Wi-fi signalom (uz doplatu).

Samo mesto je veoma lepo uklopljeno u okolinu i napravljeno baš po meri za odmor. U toku dana deca mogu da se zabave u dečjem parku, a uveče u mini diskoteci ili bioskopu.
U mestu se nalazi još i adrenalinski park, zip-lajn na skijalištu, bob park, kao i Darjeeling Club sa saunom, đakuzijem i ponudom različitih vrsta masaža.

Svemu tome treba dodati i veoma povoljne cene smeštaja i ski pasa, kao i to da su od 2018. godine u cenu ski pasa uključena još četiri ski centra u dolini Maurienne (La Norma, Aussois, Val Cenis i Boneval) sa ukupno 300 km uređenih staza, do kojih je obezbeđen besplatan autobuski prevoz.

Skipas Haute Maurienne Vanoise važi u pet skijališta doline Morijen:

Val Cenis Vanoise, La Norma, Valfrejus, Aussois i Boneval sur Arc.

La Norma:  27 ski staza, ukupne dužine 65 km Visinska razlika 1350-2750 m/nv

Valfrejus:  23 ski staze, ukupne dužine 65 km Visinska razlika 1350-2740 m/nv

Aussous:  21 ski staza, ukupne dužine 55 km Visinska razlika 1500-2750 m/nv

Val Cenis Vanoise:  57 ski staza, ukupne dužine 125 km Visinska razlika 1400-2800 m/nv

Boneval sur Arc:  19 ski staza, ukupne dužine 25 km Visinska razlika 1850-3000 m/nv

Ukupno 335 km staza. Vreme putovanja između skijališta 30-45 min. Skipas bez fotografije,

Besplatan shuttle bus  između skijališta prema fiksnom redu vožnje iz svakog skijališta posebno.

Jedna od najinteresantnijih staza je plava br. 16 (Le Jeu), duga 13 km, koja vodi od bivših bunkera n prevoju Pas du Roc  na 2323 m/nv, do podnožja u samo mesto.  Veći deo skijališta se nalazi iznad 2000 metara i orijentisan je ka severu, što je svakako garancija dobrih skijaških uslova tokom čitave sezone.

Ljubiteljima Freeride je na raspolaganju veliki prostor za skijannje po dubokom snegu.

Visinska razlika od 1200 metara, različite kategorija staza, gde su neke plave staze prilično crvene i dobar odnosbroja kreveta i kapaciteta staza, garantuje da neće biti gužve na stazama i žičarama.

Rezidencija LES CHALETS D’ARRONDAZ

Nalazi se u centralnom delu naselja, nedaleko od prodavnica, oko 30 metara od staze i oko 100 metara od najbliže žičare. Sastoji se od više odvojenih zgrada, koje su sve tipski opremlljene.

Apartmani u našoj ponudi su strukture: 2-prostorni apartman za 6 osoba i 3-prostorni apartman za 8 osoba.
Svi su kompletno opremljeni za predviđeni broj osoba i imaju: kuhinju sa električnim šporetom, mikrotalasnu ili električnu pećnicu,frižider, mašinu za sudove, kupatila sa kadom ili tušem i
WC-om, TV (plaća se) i balkon ili terasu.

Apartman 2P6, troprostorni za 6 osoba (oko 36 m2) Dnevni boravak sa trosedom na razvlačenje (2 osobe), ili dva odvojena ležaja, jedna niša sa krevetima na sprat i jedna soba sa francuskim krevetom, opremljena kuhinja: električni šporet, frižider, mašina za sudove, električna ili mikrotalasna pećnica, kupatilo sa kadom, tuš kabina i odvojeni WC i balkon ili terasa.

Apartman 3P8, troprostorni za 8 osoba (oko 45-50 m2) Dnevni boravak sa trosedom na razvlačenje (2 osobe), ili dva odvojena ležaja, jedna soba sa francuskim krevetom ili dva standardna kreveta, jedna soba ili niša sa dva standardna kreveta ili krevetima na sprat 

i jedna niša sa krevetima na sprat, opremljena kuhinja: električni šporet, frižider, mašina za sudove, električna ili mikrotalasna pećnica, kupatilo sa kadom, tuš kabina i odvojeni WC i balkon ili terasa


DaNe

TOP