Кушадаси

Турска летовање

Летовање Турска - Кушадаси

Кушадаси, некада мало рибарско место, прерасло је у један од главних туристичких центара на егејској обали Турске. Од Измира, једног од највећих турских универзитетских градова, Кушадаси је удаљен 90 км, док је аеродром Бодрум удаљен око 150 км.

Назив града потиче од малог острва названог „острво птица“ са којим је повезан уским насипом. Многи народи су обележили историју Кушадасија – Грци, Персијанци, Римљани, Византијци, о чему сведоче многи археолошки налази у околину града. Древна тврђава из XВ века налази се поред градске плаже и представља симбол града Кушадаси. Дух отоманског царства можете осетити на сваком кораку – шетајући улицама поплочаним калдрмом, ценкајући се у некој од продавница и уживајући у специјалитетима турске кухиње.

Кушадаси краси седам предивних плажа, национални парк, многобројни ресторани, турски барови до којих лако можете доћи малим аутобусима-долмушима. Сам центар града је динамичан, пун различитих места за изласке док се ван града налази велики број хотела и плажа у мирном окружењу.

На којој год плажи да се нађете можете уживати у кристално чистој води и спортовима на води. Најпопуларнија је Ладиес беацх, која се налази у близини центра, дуга пешчана плажа на којој се налазе бројни ресторани, барови и ноћни клубови. Немојте пропустити да дочекате залазак сунца на овој плажи. Доњнтоњн беацх налази се у центру Кушадасија, увек се можете склонити са плаже и уживати у шопингу. Лонг беацх је од Кушадасија удаљена око 6 км, дугачка је 20 км, на њој се налази аqуапарк. Поред наведених свакако вреди посетити Лове беацх, Кустур плажу, Диамонд/Голд плажу, Сивер санд беацх, Парадисе, Тусан… и плаже у оквиру националног парка. Национални парк има најчистију воду у Кушадасију, вода је идеална за роњење, борова шума пружа потребну халадовину, а бројне увале и заливи мир и тишину.

TOP