Лара

Турска летовање

Летовање Турска - Лара

Анталија град (Анталyа) се налази на медитеранској обали Турске у истоименом заливу. Сматра се најатрактивнијом регијом када је у питању летовање у Турској. Сам град је подељен на два дела, један модеран кога одликују широки булевари, модерне грађевине, док други део града, познат под називом Калеичи, представља стари аутентичан део града. Налази се у близини луке и данас представља велику туристичку знаменитост. Анталија (Анталyа) је позната по многобројним ресторанима, турским баровима, док је сам центар града динамичан и пун различитих места за изласке.

Анталија град поседује три плаже-регије, две су пешчане и зову се Лара и Кунду, док је трећа шљунковита и назива се Коњалти. Лара и Кунду су најчувеније плаже града Анталија. Налази се на око 15-25 км удаљености од центра града. Плаже су дуге, пешчана и препознатљиве је по луксузним хотелима и ризортима. Летовање у Анталији представља прави рај за породице са децом, јер осим луксузних хотела са богатим садржајима намењених деци, поседује и велике тржне центре. Коњалти плажа се налази на другој страни града, у правцу Кемера. Шљунковита је, поседује неколико хотела који имају своје приватне плаже, до којих воде поџемни пролази. Летовање у Анталији и сама сезона трају од почетка априла до краја октобра. Пријатна клима и топло Средоземно море су учиниле да сезона купања траје дуже од 6 месеци.

За летовање у Анталији, агенција Одеон Њорлд Травел је припремила богат избор хотела међу којима се издвајају Делпхин Дива Премиер, Делпхин Империал, Роyал Њингс, Роyал Холидаy Палаце, Роyал Сегинус као један од најновијих у овој регији.

Нама најближа област за летовање у Турској је Егејска обала у коју спадају летовалишта Кушадаси (Куşадасı), Бодрум (Бодрум), Мармарис (Мармарис) са заливом Ичмелер (İçмелер) и новом регијом Турунч (Турунç) која је међу туристима све популарнија. Град Фетије (Фетхиyе) се налази на месту где се срећу Егејско и Средоземно море. Осим Егејске обале нуди бројне луксузне ризорте за летовање у Турској на обалама Средоземног мора, нама најближа летовалишта су Кемер (Кемер), Анталија (Анталyа) са најпопуларнијом плажом Лара, Белек (Белек), Сиде (Сиде) и Алања (Аланyа).

TOP