Мармарис

Турска летовање

Летовање Турска - Мармарис

Мармарис се налази на егејској обали Турске, од аеродрома Бодрум је удаљен 140км, док је од аеродрома Даламан на 90км удаљености. Овај живописни градић окружен је плантажама лимуна И боровом шумом која се у ненасељеним деловима спушта до саме обале.

Судећи по историчару Херодоту тврђава у Мармарису датира још из 3000 год. п.н.е. Није сасвим сигурно када је Мармарис основан, али је у VI веку био познат као град Пхyскос и сматрао се делом Карије. Током бурне историје оно што је остало аутентично је Отоманска тврђава из XИВ века, која је сада музеј и туристичка атракција. Данас је Мармарис једна од највећих марина позната по својој репутацији као најбоља и најсигурнија на источном Медитерану.

Дуж главног шеталишта Мармариса пролази се поред плаже са једне стране, док се на другој страни се налазе хотели, ресторани и барови. У Мармарису се преплићу модерна атмосфера са укусом, мирисом и звуком оријента. Ноћни живот је нешто по чему је центар Мармариса препознатљив. Бар стреет, је препун дискотека, клубова и кафића који раде до 5х. Посебна атракција су турске вечери, на којима можете осетити традиционални дух Турске.
Ичмелер је градић који је повезан са Мармарисом, представља популарно туристичко место у великој лепој ували. Место је идеално за породично летовање, изоловано од буке и галаме, а опет не предалеко од главних градских дешавања града Мармариса.

Обала Мармариса има прелепе плаже. Дуж плажа налазе се хотели, ресторани и барови који имају комплетну понуду хране и пића. Углавном су пешчане са деловима на којима има и шљунка. У центру града налази се Фолк плажа, коју посећује и локално становништво. Узунyали плажа, позната као Long beach је пешчана плажа дугачка око 10 км, која спаја Мармаис са Ичмелером. На свим плажама можете уживати у спортовима на води.

TOP