Праг

1. мај излети

Праг 1. мај

аутобусом 7 дана - 4 ноћења

Праг – магични град, златни град, град стотину торњева… Град највеће историјске вредности са дугом традицијом… Настао је и развијао се на раскрсници путева у срцу Европе. Праг је главни привредни, економски и културни центар Чешке Републике. Историјски центар града је под заштитом УНЕСКО-а. У својим делима Праг су описали многи уметници из различитих епоха као што су Беджих Сметана, Антоњин Дворжак и Франц Кафка, а његовим улицама су се шетали и Моцарт, Ајнштајн и Никола Тесла. Време је да се његовим улицама прошетате и Ви!

Програм путовања Београд - Праг:

Полазак из Београда са договореног места у 22.00. , из Новог Садаоко 23.00. Вожња преко Мађарске, Словачке са краћим успутним паузама ради одмора.

Долазак у Братиславу у јутарњим сатима. По доласку разгледање града шетњом (обилазак централног дела Братиславе): Катедрала Св. Мартина, Хвездославове најмести, Народно позориште, Главни градски трг, Роландова фонтана, Градска већница… Слободно време за шетњу романтичним улицама старог дела града на обали Дунава. Наставак пута према Прагу. Долазак у Праг, главни град Републике Чешке, у послеподневним сатима. Смештај у хотел. Након краћег одмора факултативно упознавање града са пратиоцем групе. Могућност факултативног одласка у национални чешки ресторан. Индивидуалан повратак у хотел. Ноћење.

Доручак. Након доручка, разгледање града у пратњи локалног водича: обилазак прашког дворца – Храдчана, катедрале Св. Вида, базилике Св. Ђорђа, Мале Стране, прелазак преко Карловог моста до споменика Карла IV након чега се лаганом шетњом стиже до Старомјестских намјести и чувеног Астрономског сата – Орлоја и Тинске цркве. Након разгледања предвиђен је факултативни излет крстарење Влтавом уз ручак и панорамско разгледање. Слободно време за индивидуалне активности. Ноћење.

Доручак. Након доручка факултативни одлазак на целодневни излет до Дрездена, града на истоку Немачке који је због свог изузетног културног значаја назван и Фиренцом на Елби. Повратак у Праг. Слободно време за индивидуалне активности. Ноћење.

Доручак. Након доручка целодневни факултативни излет до Карлових Вари. Обилазак бање, њених чувених лековитих извора термалне воде и колонада (Термал Спринг, Маркет Цоллонаде…), гранд хотел Пупп-а, цркве Св Марије Магдалене, руске православне цркве Св. Петра и Павла… Чувени писци, композитори, историјске личности су боравиле у овој бањи (Карло IV, Гете, Мозарт, Петар Велики…), као и већина холивудских глумаца који сваке године посећују Карлове Вари поводом филмског фестивала. Уз то не заборавите пробати чувену Бецхеровку откривену пре 200 година, воду са лековитих извора, оплатке… Повратак у Праг. Слободно време за индивидуалне активности. Ноћење.

Доручак. Након доручка, напуштање хотела. Факултативни одлазак до дворца Карлштајн, који се налази у непосредоној близини Прага. Обилазак средњевековног готског замка Карлштајн, који је градио краљ Карло IV као место за чување краљевских реликвија и блага. Повратак у Праг. Слободно време за индивидуалне активности. У поподневним сатима полазак за Србију. Вожња кроз Чешку, Словацку, Мађарску и Србију.

Долазак у Нови Сад, Београд у раним јутарњим сатима.

– Превоз туристичким мини-бусом или аутобусом (аудио, видео, клима) на датој релацији по програму
– Смештај на бази 4 ноћења са доручком у Хотелу 3* или у Хотелу 4*; смештај у дво и трокреветним стандардним собама (опремљене телефоном, ТВ-ом, ТВЦ-ом),
– Разгледање Братиславе у пратњи водича – пратиоца
– Разгледање Прага у пратњи стручног локалног водича
– Услуга водича – пратиоца током путовања
– Трошкове организације путовања

– Обавезно међународно путно здравствено осигурање:
деца (од 6 мес -18.год.) – 4€
одрасли (од 18-70.год.) – 6€
старији од 70-80.год. – 12€
старији од 80-86.год – 29€
– Факултативне излете: индивидуалне трошкове путника 
– Вечеру у националном ресторану – 10€
– Крстарење Влтавом уз ручак (вечеру) – 20€
– Дрезден – 30€
– Карлове Вари – 25€
– Дворац Карлштајн – 20€

доплата за једнокреветну собу Хотел 3*: 8.Март – 40€, за Ускрс и 1.Мај – 60€
доплата за једнокреветну собу Хотел Еџе Ирис 4* и Хотел Дон Гиованни 4* – на упит
дете до 2 године – бесплатно (нема седиште у аутобусу, као ни посебан кревет)
цена аранжмана за сопствени превоз Хотел 3*: 8.Март – 89€, за Ускрс и 1.Мај – 125€
цена аранжмана за сопствени превоз Хотел 4* – на упит
доплата за полазак из Ниша (програм Ускрс и 1.Мај) – 20€, за полазак 8.Март – бесплатан

Плаћање у динарској противвредности по средњем курсу НБС на дан уплате. Уговорени–започети начин плаћања се не може накнадно мењати готовински: приликом пријаве путовања врши се уплата у износу од 30% од укупне цене аранжмана, остатак најкасније 10 дана пре путовања чековима: приликом пријаве путовања врши се уплата у износу од 30% од укупне цене аранжмана, остатак чековима грађана на 3 рате уз увећање од 2% месечно у зависности од броја рата (рате доспевају сваког 10. у месецу). Чекови се депонују одмах приликом уплате аванса или најкасније у року од три дана од уплате аванса) 

ФАКУЛТАТИВНИ ИЗЛЕТИ:

За реализацију факултативних излета потребан је минимум од 25 путника.

Вечера у националном ресторану – традиционална вечера у једном од чешких национланих ресторана.

Крстарење Влтавом уз ручак (вечеру) – погледајте Праг из другачијег угла, са реке. Током вожње у трајању од 2 сата можете уживати у чешкој националној храни уз пратњу водича – пратиоца и његову интерпретацију (Рудолфинум, Карлов мост, Храдчани, Народно позориште…

Карлове Вари – једна од најпознатијих светских и највећа Чешка бања. Основао ју је Карло IV још у 14. Веку. Временом се развијала да би данас постала место престижа где се окупљају најпознатији и најбогатији људи на свету. Ту се налазе многоброји извори који се разликују како по саставу, тако и по температури.

Дрезден – главни град немачке савезне државе Саксоније, налази се у долини реке Елбе, двадесетак километара од границе са Чешком. Дрезден је четврта по величини урбана регија у Немачкој, после Берлина, Хамбурга и Келна. Град је чувен по својим грађевинама из доба барока: Опера Земпер (названа по архитекти), палата Цвингер (у којој је 5 музеја), протестантска Богородичина црква (Фрауенкирхе), римокатоличка Дворска црква, Резиденцијална палата, палата Ташенберг (данас хотел Кемпински), део некадашњих градских зидина, Августов мост

Карлштaјн – готски замак Карла IV који је изграђен да би служио за чување краљевског блага. Ово је најпознатији и најпосећенији замак у Чешкој. У замку се налази чувена збирка од 129 слика која представља једну од највећих збирки слика међу чешким замковима. У замку се такође налази и највећа галерија портрета чешких владара и реплика круне Св. Вацлава. Потребно je минимум 25 пријављених путника је потребно да би се остварило извођење факултативних излета. У случају мањег броја пријављених,  цена факултативе подложна је промени према условима локалне агенције – ино партнера.


ДаНе

Свака промена програма путовања од стране самог путника у току путовања, а уз сагласност представника агенција не представља измену уговореног програма
Организатор путовања задржава право измене програма путовања (редослед појединих садржаја у програму услед објективних околности). Сви путници по прихватању програма обавезни су да се упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања, условима путног здравственог осигурања и општим условима путовања туристичке агенције Цалyпсо Тоурс Интернатионал.
Смештајни објекти у овом програму су категорисани од стране Туристичке Асоцијације Чешке.

У случају промене у ценама превозника, конзуларног представништва и осигуравајућих друштава агенција задржава право да коригује цену аранжмана.
Цалyпсо Тоурс Интернатионал не сноси одговорност за евентуалне другачије усмене информације о програму путовања, добијених од стране радника агенције као и радника овлашћених субагената, које нису у складу са елементима закључених уговора о путовању.
Обавеза је путника да за путовање обезбеди исправан путни документ и да се придржава царинских и других прописа. Организатор не сноси одговорност за неисправност пасоша или визе и није одговоран уколико пограничне или имиграционе службе не одобре улазак путника у другу земљу. Путник сам сноси трошкове свог повратка у Србији. У случају губитка путног документа, путник сам сноси трошкове свог боравка у месту конзуларног представништва као и трошкове пута прикључења групи или повратку у Србију.
Путници који нису држављани Србије, у обавези су да се сами упознају са визним режимом земље у коју путују.
Минималан број путника за реализацију путовања је 40. Аранжман је могуће реализовати и са мањим бројем путника уз неопходне корекције цене и услова путовања уз сагласност пријављених путника. У случају недовољног броја путника, крајњи рок за обавештавање о отказу аранжмана је најкасније 5 дана пре поласка.
Распред седења у аутобусу по редоследу пријаве. Потписивањем уговора путник је дужан да прихвати место у аутобусу, које му додели агенција и накнадне измене нису могуће.
Улаз је могућ само на обележеним паркинзима или бензинским пумпама дуж аутопута
РОК ЗА ПРИЈАВУ ЈЕ 7 ДАНА ПРЕ ПОЛАСКА ИЛИ ДО ПОПУНЕ МЕСТА
Саставни део програма су Општи услови путовања ЦалyпсоТоурс Интернатионал и YУТА стандарди

Уз овај програм важе општи услови организатора путовања агенција и Т.А. Цалyпсо Тоурс Интернатионал, Лиценца ОТП 226/2010 од 11.02.2010. и Мастер Холидаyс(Посредник).

Иди на врх